• Camilla Larsson

Så gör du för att köpa och överföra SAS Eurobonuspoäng

Updated: Jul 30, 2019

Vill du boka drömresan men saknar de där sista poängen för att genomföra bokningen? Det finns många olika sätt att lösa det på, antingen genom att köpa till de poängen som fattas eller genom att överföra poäng från någon annans konto. Här förklarar vi lite snabbt hur det går till.Köp extrapoäng för att kunna handla resan (men du blir inte uppgraderad)


När du köper extrapoäng närmar du dig inte någon kvalificering upp till en högre medlemsnivå men du får mer poäng på kontot som du kan handla resor för.


Funderar du på om dina poäng räcker till en viss resa? Detta kan du få för dina Eurobonuspoäng


Köpen gör du i block om 1.000 extrapoäng och priset för att köpa 1.000 poäng ligger på 200 kronor. Från och med att ditt köp har gått igenom kan det ta upp till 24 timmar innan poängen finns tillgängliga på ditt konto. Poängen är sedan giltiga i fem år från det datum du köpte dem. Du kan köpa poäng både till dig själv och till någon annan. För att kunna köpa poäng till någon annan behöver du fylla i mottagarens Eurobonusnummer och efternamn.


Följande krav måste vara uppfyllda för att få köpa extrapoäng

  • Du måste ha varit medlem i minst 1 år.

  • Du måste ha minst 1.000 poäng på ditt konto.

  • Det måste finnas minst en registrerad aktivitet på ditt konto (som t.ex. en genomförd resa eller om du fått poäng för en hotellnatt)

14 dagars ångerrätt

Köp av poäng kan endast göras via SAS hemsida (https://www.sas.se/eurobonus/tjana-poang/kop-extrapoang/) och du har inte rätt till någon återbetalning av poängen om de av någon anledning inte skulle bli utnyttjade. Däremot har du möjlighet att ångra köpet i upp till 14 dagar. Det gör du genom att maila support@plusdeal.dk eller telefonnummer +46.(0)313.045.600 och uppger ditt Eurobonusnummer samt information om transaktionen. För att du ska få pengarna tillbaka för ditt köp behöver alla poängen för transaktionen fortfarande finnas tillgängliga på ditt konto.


Överför poäng från en vän för att kunna köpa resan (ingen uppgradering här heller)


Om du själv eller en bekant saknar poäng finns också alternativet att överföra poäng mellan två konton. Kravet är att både du och mottagaren har varit medlemmar i minst ett år.


Du kan överföra max 100.000 poäng per år

Även här är giltighetstiden på poängen fem år och man överför dem i block om 1.000 poäng. Man kan överföra max 60.000 poäng per transaktion och mottagaren kan som max ta emot 100.000 extrapoäng av dig per år. Priset för att överföra 1.000 poäng är 50 kronor och poängen blir tillgängliga på en gång hos mottagaren.


14 dagars ångerrätt även på överföringar

Även här har du ångerrätt i 14 dagar och både givaren och mottagaren måste ha minst en registrerad aktivitet på kontot för att det ska vara möjligt att genomföra överföringen.


Överföra poäng från Coop Medmera till SAS Eurobonus

Har du många Medmera-poäng hos Coop kan du även välja att omvandla dem till Eurobonuspoäng. 10.000 Medmera-poäng ger 1.000 Eurobonuspoäng. För att omvandla poängen använder du denna sida.


Köp baspoäng för att nå en högre medlemsnivå

Om du inte saknar poäng för en resa utan istället siktar på att nå upp till en högre medlemsnivå så kan du även köpa sådana poäng om det saknas.


Funderar du på om dina poäng räcker till en viss resa? Detta kan du få för dina Eurobonuspoäng


För att kunna köpa baspoäng behöver följande kriterier vara uppfyllda

  • Du måste vara minst 6 månader in i din kvalificeringsperiod

  • Du måste ha samlat ihop ett visst antal baspoäng innan du kan köpa till poäng. För att t.ex. nå Silvernivå kan du köpa max 5.000 poäng, Guldnivå max 15.000 och Diamantnivå max 30.000 poäng

Priset på baspoäng är högre än priset på extrapoäng och köpet går inte att ångra

Priset på baspoäng är högre än på extrapoängen. 1.000 baspoäng går att köpa för 1.000 kr, men för samma pris får du 5.000 extrapoäng. Baspoängen köps i block om 100 poäng och går inte att ångra. Det går också att konvertera dina extrapoäng till baspoäng. 1.000 extrapoäng ger dig 100 baspoäng. Tänk också på att du måste vara inloggad på rätt konto när du ska göra ditt poängköp då det endast går att köpa poäng till det konto man är inloggad i.


Något som är bra att känna till är att dina köp av baspoäng blir daterade 123 dagar tidigare än dina inköpsdatum. Detta är för att många kommer på att de vill köpa till baspoäng efter att deras kvalificeringsperiod har tagit slut. Det är alltså bara möjligt att köpa poängen upp till 3 månader efter att perioden tagit slut.

 © 2017 - Chatflights International AB // Mailbox 670, 114 11 Stockholm // 559031-6799 // ab@chatflights.com