• Jonas El Said

Test av SilverCar: Det nya bekväma sättet att hyra bil USA.


Att hyra en bil i USA är sällan en kul upplevelse. Transferbussar, långa köer, dåligt utrustade bilar och ständiga uppförsäljningar hör till vanligheten hos hyrbilsfirmor i USA. Hyrbilsfirman SilverCar grundades år 2014 med målsättningen att förbättra hela hyrbilsupplevelsen. Idag finns de representerade i ett 20-tal städer i USA.


Bokning och upphämtning


Bokningen genomfördes på SilverCars hemsida och för nya kunder erbjuds generösa rabatter på första hyran. Jag lyckades komma över en rabattkod på 50 USD som jag kunde tillämpa på min första hyra. Ordinarie priset före skatter låg på 49 USD per dygn och med rabattkoden applicerad betalade jag endast 48 USD för två dygn, samt ytterligare 11,50 USD i skatter och diverse avgifter, totalt 59,50 USD för hela hyran.


Tillskillnad från övriga hyrbilsfirmor i USA så ingår inte självriskförsäkring i hyran och för detta tar SilverCar ytterligare 49 USD per dygn. Som innehavare av ett Amex Platinum så täcks skador på hyrbil av kortets reseförsäkring och jag slapp därmed bekosta de extra försäkringarna. Närmare bestämt sparade jag in en sjättedel av kortets årsavgift enbart på försäkringen.


På Los Angeles flygplats erbjuder SilverCar fri upphämtning från terminalen genom sitt samarbete med ride-sharing tjänsten Lyft. Då jag inte ankom med ett flyg samma dag, så tog jag en Uber från Beverly Hills till Bellanca Avenue där SilverCars kontor ligger.


Väl på plats hälsas jag välkommen av personalen som snabbt tar en kopia på mitt körkort, pass och betalkort. Inga pappersformulär behövdes fyllas i och bilen låses upp genom att scanna en QR-kod med appen. Nyckeln ligger redan i bilen och efter en snabb genomgång kunde jag enkelt köra iväg. Supersmidigt!
Min Audi A4 Sedan.


SilverCar ägs sedan en tid tillbaka av Audi och flottan består uteslutande av Audi A4 sedan, Audi Q5 och Audi A5 Cabriolet. Alla bilar är fullt utrustade med S-Line paket, MMI Digital Cockpit, läderinteriör och Quattro fyrhjulsdrift. Du är med andra ord garanterad den bilmodell som står på bokningen. Bilarna är även utrustade med fri navigation, wi-fi och satellitradio.Med MMI Digital Cockpit och Google Maps i instrumentklustret behöver man inte oroa sig för att köra vilse i Los Angeles.

Vacker dag i Venice Beach.Solnedgång över Santa Monica bergen i Topanga Canyon.En sista åktur till Hollywood Hills innan det var dags att köra till flygplatsen.


Slutsatser


Att lämna tillbaka bilen efter två dygn kändes tungt, och överlag var jag väldigt nöjd med hyrbilsupplevelsen hos SilverCar. För framtida resor till USA kommer jag utan tvekan att använda SilverCar på nytt. Den största nackdelen är de dyra försäkringarna, samt faktumet att man måste ersätta det fulla värdet på bilen vid en olycka eller liknande. Var därför väldigt noggrann med att kolla upp vilka villkor som gäller hos din reseförsäkring eller bilförsäkring, för att undvika obehagliga överraskningar.


Ordinariepriserna hos SilverCar är något högre än hos de konkurrerande hyrbilsfirmorna, men sett till värdet man får så anser jag det vara värt merkostnaden. Äger du själv en Audi så får du två fria hyresdygn på hyror längre än 4 dygn. Den närmaste konkurrenten i premiumsegmentet är Sixt som erbjuder något lägre priser, samt fri självriskeliminering.

167 views

 © 2017 - Chatflights International AB // Mailbox 670, 114 11 Stockholm // 559031-6799 // ab@chatflights.com