• Jonas El Said

Ska du välja affärsresebyrå? Se upp för dessa fallgropar!

Updated: Oct 4, 2017

I takt med uppkomsten av nya och effektiva onlinebaserade verktyg för bokning av flygbiljetter har rollen hos den traditionella resebyrån blivit allt mer ifrågasatt. För affärsresor används traditionella resebyråer fortfarande i stor utsträckning då man lägger stor vikt på kompetensen hos den enskilda reseagenten för att hitta en resa som tillfredsställer affärsresenärens behov.


Fördelarna att anlita en affärsresebyrå är många, men man bör samtidigt vara uppmärksam om fallgroparna.

Att boka via en traditionell affärsresebyrå kan innebära en begränsning vid ombokning av biljetter


Du kan oftast bara få hjälp av resebyrån

Om du behöver göra en ombokning av en flygbiljett så måste du i första hand vända dig till resebyrån där du har köpt biljetten. Under kontorstid är det sällan ett problem men det kan bli svårare om du måste boka om din resa på en helg eller under kvällstid.


Som affärsresenär händer det ofta att man befinner sig i en annan tidszon än den där hemma, och i dessa situationer kan det bli svårt att komma i kontakt med resebyrån. Detsamma gäller om ditt flyg har råkat ut för trafikstörningar och du måste boka om dig på nästa tillgängliga flyg.


Vid biljettköp direkt av flygbolaget får man hjälp direkt

Hade biljetten varit köpt direkt hos flygbolaget så hade du enkelt kunnat ringa flygbolagets kundtjänst eller uppsöka servicedisken på flygplatsen för ombokning. Många större affärsresebyråer har support dygnet runt, men för att nyttja supporten utanför ordinarie kontorstider tillkommer ofta höga arvoden.

Traditionella affärsresebyråer tar ut höga arvoden och extraavgifter vid av- och ombokning

Utöver höga arvoden för av- och ombokning av resor så erbjuds i många fall inte samma rättigheter till om- och avbokning som annars hade fåtts om vid köp direkt från flygbolaget.


24 timmars öppet köp

Ett bra exempel är 24 timmars öppet köp som många flygbolag tillämpar men som inte erbjuds när man bokar hos en resebyrå. Biljetter köpta via resebyråer kan i vissa fall även ha mindre flexibla biljettregler än om motsvarande biljett hade köpts direkt från flygbolaget.


Ett exempel på detta är vid bokning av en dyr Ekonomiklass-biljett som av flygbolaget anses som flexibel med biljettändringar tillåtna efter påbörjad resa, medan en resebyrå kan sälja samma biljett till samma pris men inte erbjuda samma flexibilitet.


Att boka via Chatflights är som att boka direkt från flygbolaget men med hjälp av en specialist.

På Chatflights har vi målsättningen att ge dig som affärsresenär det bästa av båda världar. Vi erbjuder kompetensen och snabbheten som man får av att delegera bokningen till en av våra flygspecialister, kombinerat med samma flexibilitet och pålitlighet som vid bokning direkt från flygbolaget.


En bokning genom Chatflights betraktas nämligen som ett köp direkt från flygbolagen, vilket gör att du alltid kan få hjälp om det uppstår problem, på flygplatsen, via flygbolagets kundtjänst eller via vår chatt.

Vi bokar bonusresor!

Vi är även ensamma om att erbjuda möjligheten att boka resor för bonuspoäng åt våra kunder vilket kan medföra stora besparingar i pengar och tid.


Och vi har lägre priser

Bokningsavgifterna hos Chatflights är dessutom betydligt lägre on hos en traditionell resebyrå. Vi sköter dina bokningar från 99kr per resenär och bokning, utan dolda avgifter. Vår chatt är öppen hela dygnet, 365 dagar om året.

216 views

 © 2017 - Chatflights International AB // Mailbox 670, 114 11 Stockholm // 559031-6799 // ab@chatflights.com