• Jonas El Said

SAS EuroBonus 5 bästa "sweet spots"

Updated: Nov 7, 2018

Inom bonusprogram för flygbolag och hotell talar man ofta om sweet spots, med detta avses ett uttag som erbjuder ovanligt bra valuta för poängen. Sweet spots förekommer ofta i bonusprogram med zonbaserad prissättning, däribland SAS EuroBonus. I denna artikel går vi igenom de fem mest prisvärda bonusresorna som du kan boka för SAS EuroBonuspoäng.


Seychellerna i Business Class - 105 000 poäng.


För endast 105 000 poäng kan du ta dig hela vägen till semesterparadiset Seychellerna. Trots faktumet att Seychellerna ligger långt bort så ligger den prissatt inom Nord- och Centralafrikazonen där en resa från Europa kostar 105 000 poäng i Business Class.

Ethiopean Business Class kan bokas till Seychellerna för 105 000 EuroBonuspoäng.


Zanzibar i Business Class 105 000 poäng


En resa till Sydafrika med EuroBonus kostar 165 000 poäng i Business Class och 90 000 i Economy. Om poängen inte räcker hela vägen till Sydafrika så är Zanzibar ett lämpligt alternativ för bara lite fler poäng i Business Class som en resa i Ekonomiklass hade kostat till Sydafrika.


Köpenhamn till Färöarna i SAS Go 10 000 poäng


Under våren 2017 öppnade SAS en direktlinje mellan Köpenhamn och Färöarna. Då Färöarna räknas som ett danskt territorium betraktar SAS linjen som en inrikesflygning inom Danmark, därav den låga prissättningen. Utöver faktumet att poängpriset på denna rutt är lågt så erbjuder bonuspoängen ett bra värde då en en ordinarie biljett mellan Köpenhamn och Färöarna kostar från 2300 SEK och uppåt.


Mexico City i First Class 175 000 poäng


Mexico City ligger i Nord och Centralamerika zonen och är en destination med god tillgänglighet på bonusplatser i First Class. För den som vill maximera First Class upplevelsen med Lufthansa så är Mexico City en god kandidat för lyxweekend. Utöver den goda tillgängligheten på bonusplatser mellan München och Mexico City så avgår flygningen sent på kvällen vilket ger dig tillräckligt med tid att njuta av Lufthansas fantastiska markservice för First Class resenärer. Flygtiden mellan München och Mexico City är 13 timmar vilket ger dig gott om tid att njuta av upplevelsen ombord.


SAS Business Class till Tokyo 100 000 poäng


SAS tillämpar en enhetlig prissättning på alla sina långdestinationer. En långresa i SAS Go kostar 60 000 poäng, SAS Plus kostar 80 000 poäng och SAS Business kostar 100 000 poäng. Priset är detsamma oavsett om man väljer att flyga till New York, Hong Kong, Los Angeles eller Tokyo.


Bäst värde får du om du väljer att flyga till Kalifornien eller Fjärran östern. Tokyo erbjuder bra värde för poängen då detta är en destination med höga priser på ordinarie biljetter. Dessvärre är tillgängligheten av bonusplatser till Tokyo väldigt gles, och om du vill boka en bonusresa i Business Class med SAS så måste du antingen vara ute väldigt tidigt eller väldigt sent, då bonusplatser sällan släpps under populära årstider.


5,620 views

 © 2017 - Chatflights International AB // Mailbox 670, 114 11 Stockholm // 559031-6799 // ab@chatflights.com