• Jonas El Said

SAS Diamond Meet&Greet 2019

Updated: Sep 17, 2019

Den 12 september höll SAS sitt årliga Meet&Greet event för Diamantmedlemmar i SAS EuroBonus på SAS huvudkontor i Frösundavik. Träffarna är ett bra tillfälle för SAS att samla in feedback från sina bästa kunder. På plats fanns SAS VD Rickard Gustafsson och Senior Vice President of Scandinavian Ventures & Loyalty Thomas Engelhart, såväl som medarbetare från SAS EuroBonus och representanter från AVIS.Kvällen inleds med välkomstdrink och mingel innan kvällens presentation.


Ny färgsättning och nya långdistansrutter

På temat diskuterades bland annat satsningarna i SAS långdistansflotta med leveransen av Airbus A350-900 som kommer att ske i slutet av året, samt möjligheterna för nya långdistansdestinationer. En ny rutt kommer att presentas inom kort, men vilken rutt det blir ville Rickard Gustafsson inte avslöja.


SAS kommer i dagarna även lansera en ny färgsättning på flygplansflottan där Airbus A350-900 kommer att bli det första flygplanet med de nya färgerna. SAS har under sin 73-åriga historia endast bytt färgsättning fyra gånger och senaste gången var 1998.


Förändringar i SAS EuroBonus

Den största nyheten som presenterades under kvällen är förändringar inom SAS EuroBonus och mer specifikt så kommer prissättningen på SAS-bonusresor till bästa tillgänglighet att förändras.


SAS har idag två prismodeller på sina bonusresor "bästa pris" som är kapacitetsbegränsad och "bästa tillgänglighet" där man till ett högre poängpris kan boka en bonusresa så länge det finns platser kvar till försäljning på flygningen. Bägge prismodeller baseras idag på fasta tabeller. SAS kommer inom en snar framtid att införa variabel prissättning på bonusresorna till bästa tillgänglighet, där prissättningen baserar sig på marknadspriset av den aktuella resan.


Variabel prissättning på bonusresor är inget nytt och flera flygbolag däribland Air France –KLM, Delta Airlines och United Airlines har redan avskaffat den traditionella bonustabellen till förmån för variabla priser och detta är en trend som sannolikt kommer att spridas till fler flygbolag framöver.


Ökad tillgång på bonusplatser i SAS Business var också ett av önskemålen som resenärerna framförde, och under det senaste året har SAS ökat tillgången med cirka 20%. Av alla bonusplatser som släpps i SAS Business så blir 89% uppbokade. Ett problem som däremot uppstår är att en tredjedel av alla platser som bokas avbokas väldigt nära inpå avgång. I många fall bokas platser upp av medlemmar som inte avser att resa på biljetten och för att minimera svinnet så har SAS planer på att införa en avbokningsavgift på SAS-bonusresor.


Kvällen rundas av med middag följt av drinkar och mingel. Tillskillnad från tidigare års event så serverades ingen flygplansmat, men däremot fick vi avnjuta samma praliner och chokladbollar som serveras i SAS Plus. Överlag var detta ett mycket trevligt event och ett bra initiativ av SAS.

551 views

 © 2017 - Chatflights International AB // Mailbox 670, 114 11 Stockholm // 559031-6799 // ab@chatflights.com