• Jonas El Said

Recension: Singapore Airlines Business Class Seoul-Singapore

Regionalflygningar i Asien skiljer sig kraftigt från regionalflygningar i Europa, och något som man lätt glömmer bort är distanserna inom Asien med flygtider på upp till åtta timmar, vilket kan motsvara en atlantkorsning från Europa. Här följer en recension på vad du kan förvänta dig ombord i Business Class på Singapore Airlines på en sextimmars flygning från Seoul till Singapore.


Lördag 28 Juli 2018


Efter en vecka i Seoul är det dags att fly undan hettan och påbörja den långa resan hem till Sverige via Singapore, Istanbul och Frankfurt. Hemresans första flygning går med Singapore Airlines i Business Class på deras Airbus A330-300. Singapore Airlines tog leverans av sin första A330 i februari 2009. Dessa flygmaskiner används primärt för flygningar inom Asien och på kortare flygningar till Australien från Singapore. Trots den unga åldern på flottan så fasas de successivt ut från flottan och ersätts med Boeing 787-10 som jag recenserade i ett tidigare inlägg.


Resan inleds på Seouls flygplats med ett besök i Asianas Business Class Lounge. Tyvärr lämnar denna lounge en hel del att önska både när det kommer till mat och faciliteter, då inredningen visade tydliga spår av slitage och maten höll ingen vidare standard. Jag nöjde mig med ett par mackor och en kopp kaffe i väntan på middagen som serveras ombord.
Mina boardingkort för den långa resan.Dagens flygmaskin som ska ta mig ner till Singapore.


Efter en dryg timme i loungen är det dags att röra sig mot gaten för ombordstigning. Business Class passagerare gavs tillträde att kliva ombord först och vid dörren hälsas jag välkommen av besättningen som visar mig vägen till min sittplats 12K.Seat 12K, mitt hem under kommande sex timmar.Gott om benutrymme i dessa stolar.


Business Class kabinen på Singapore Airlines A330-300 består av 30 stolar i en 2-2-2 konfiguration. Stolarna är av en något äldre modell med en platt sovyta som är vinklad cirka 15 grader mot golvet. Denna stolstyp var vanlig i Business Class för cirka 10 år sedan innan fully-flat stolar blev standard. För regionala flygningar funkar stolen alldeles utmärkt och personligen har jag inte upplevt några problem med sovkomforten i dessa stolar.


Kort efter att jag gjort mig hemstad i stolen serveras ett glas Champagne, följt av en varm handduk. Business Class kabinen på denna flygning är fullsatt till sista stol och avgång sker enligt tidtabell.


Väl uppe i luften dröjer det en timme innan serveringen påbörjas. I vanlig ordning serverar Singapore Airlines satay med jordnötssås på middagsavgångar och på denna flygning rådde inga undantag.Satay och Champagne. En oslagbar kombination.


Efter att faten plockats undan dröjer det ytterligare en och en halv timme innan förrätten serveras. Under tiden erbjöds påfyllningar av Champagneglaset vilket uppskattades, även om jag vid det här laget började bli riktigt hungrig.


På flygningar till och från Sydkorea erbjuds en västerländsk och en koreansk meny. Mitt val föll på den koreanska menyn.Förrätt bestående av diverse grönsaker, köttfärs och friterat sjögräs. Udda kombination av texturer, men väldigt smakrik.Varmrätt bestående av hälleflundra med tofu, ris, kimchi, sjögräs och soppa.Efterrätten bestod av en koreansk "Angelica" pudding. Banan, choklad och karamell. Också väldigt god.Middagen avrundas med en osttallrik.


Efter att middagsserveringen avklarats återstår två timmar av flygningen. Dessa ägnas åt filmtittande och en tupplur innan det är dags för landning i Singapore. Överlag var detta en mycket trevlig och behaglig flygning, och trots faktumet att stolen har några år på nacken så är den väldigt bekväm för en dagsflygning som denna.

189 views

 © 2017 - Chatflights International AB // Mailbox 670, 114 11 Stockholm // 559031-6799 // ab@chatflights.com