• Alexis Barnekow

LoungeBuddy eller Priority Pass - Vad ska man välja?

Updated: Sep 6, 2019

En flygplatslounge kan vara räddningen på en kaotisk flygplats. Det är inte alltid man flyger business eller first, eller har guldkort som ger access till lounger.


En vän i nöden kan då vara Priority Pass eller Loungbuddy, två system som ger tillgång till en stor mängd lounger worldwide. Här jämför vi båda tjänster och ger en rekommendation på vad man bör välja.

Hur fungerar Loungebuddy och Priority Pass?

Bägge tjänster har som affärside att erbjuda alla som vill ha tillgång till en flygplatslounge den möjligheten, mot en årsavgift och/eller avgift per besök.

  • Priority Pass kräver en årsavgift på mellan 660 - 3 700 kr och ger dig möjlighet att besöka lounger mot en extra avgift på ca 240 kr (vid billiga abonnemang) eller utan extra avgifter (vid dyrare abonnemang).

  • Loungebuddy fungerar lite annorlunda. Här laddar du ner en app och bokar endast lounger vid behov. Priserna är något högre (ca 280 kr) men det finns inga årsavgfiter.

Loungebuddy's app låter dig boka en lounge vid behov

Priority Pass ger access till något fler lounger

Priority Pass understryker att de ger access till flest antal lounger i världen vilket är logiskt med tanke på att de har funnits längre.


Tittar man på Stockholm ARN ger Priority Pass tillgång till 4 lounger och Loungebuddy ger tillgång till 3 lounger, men båda tjänster ger tillgång till lounger i samma terminaler.


Loungebuddy är mer flexibelt och kräver ingen årsavgift

Den största fördelen med Loungebuddy är att det finns en smidig app som låter dig boka lounge när det behövs. Avgiften per besök är visserligen lite dyrare men du binder dig inte till något i förväg.


Priority Pass lönar sig för den som besöker lounge 14 gånger per år eller mer

Fördelen med Priority Pass är att det lönar sig att betala en årsavgift för den som reser mycket. Här kommer ett räkneexempel:

  • Loungebuddy ger tillgång till 3 lounger på Sthlm ARN för 270-300 kr utan medlemskap.

  • Priority Pass ger tillgång till samma 3 lounger plus en till men kräver en årsavgift på 660 kr plus en per-besök-avgift på 240 kr.

Med Priority Pass billigaste abonnemang krävs det 17 besök med Priority Pass, innan dess lönar det sig att använda LoungeBuddy.

  • Priority Pass har ett dyrare abonnemang som kostar 3 660 kr per år och ger fri tillgång till lounger utan gräns.

Tecknar man ett sådant dyrt abonnemang börjar det löna sig att välja Priority Pass efter det 14e besöket, men den som reser så mycket har i många fall redan ett guldkort och behöver därför inte denna extra tjänst.


Vår rekommendation - Välj Loungebuddy för mer flexibilitet

Vår rekommendation är att välja Loungebuddy. Du binder inte upp dig vid någon tjänst och du får en smidig app som låter dig boka en lounge om och när du behöver den.


Nersidan är att du inte får tillgång till fullt lika många lounger som med Priority Pass, men sannolikheten är stor att du får tillgång till åtminstone något på din valda flygplats.


www.loungebuddy.com eller www.prioritypass.com kan du läsa mer om varje tjänst.

 © 2017 - Chatflights International AB // Mailbox 670, 114 11 Stockholm // 559031-6799 // ab@chatflights.com