• Jonas El Said

Chatflights bonusreseguide, del 6: Bonusresor i First eller Business Class

Updated: Nov 22, 2017


Att flyga för poäng skiljer sig kraftigt från att flyga på ordinarie betalda biljetter, något som många av våra kunder inte är medvetna om. Jag tänker därför dela med mig av några viktiga råd på de uppoffringar som du ibland kan tvingas göra för att resa i First och Business Class till Ekonomipris.


Var flexibel med dina resedatum

Om du måste resa på ett specifikt datum eller vara framme innan ett visst klockslag så är en bonusresa kanske inte det rätta för dig. Hela idén bakom flygbolagens bonusprogram är att ge bort platser som annars hade gått osålda. Flygbolagen släpper med andra ord endast bonusplatser på flygningar som inte förväntas bli fullbokade på ordinarie biljetter.


I praktiken innebär det att bonusplatser sällan släpps på attraktiva veckodagar, avgångstider eller perioder på året (exempelvis vid jul, påsk och sommarsemestern). Om du verkligen måste resa på ett specifikt datum för poäng så är bäst att antingen boka din bonusresa i god tid innan avgång, resa på obekväma tider, eller i värsta fall ta en resväg med många och/eller långa byten… Vilket för mig till nästa punkt.


Var beredd på att ta en omväg

Direktflyg är den snabbaste och mest optimala resvägen för många. Reser man från Stockholm eller Köpenhamn är man aningen begränsad i utbudet av direktflyg till långväga destinationer, och i många fall är man tvungen att resa via en europeisk storflygplats för att ta sig vidare till slutdestinationen. Ordet omväg får en helt annan dimension i sammanhanget bonusresor då man i vissa fall får vara beredd på att göra upp till tre byten på sin resa.


Tillgängligheten av bonusplatser mellan två stadspar kan ibland ställa till med problem. Låt oss ta exemplet New York i Business Class på en onsdag i slutet av november. På direktflyget mellan Stockholm och New York fanns det inga bonusplatser tillgängliga på det önskade datumet. Mellan Frankfurt, Zürich, Wien, Bryssel och New York fanns det inte heller några bonusplatser som passade ihop med anslutningsflygen från Arlanda.


Detta tvingade oss att vara mer kreativa i vårt sökande, och mitt bästa alternativ till New York för det specifika datumet gick från Stockholm till Wien, vidare till Toronto och därefter till New York. En resa med två mellanlandningar och en total restid på 17 timmar, långt ifrån den optimala resan, men en uppoffring som kunden var villig att göra.


Business Class hittar vi nästan alltid, First Class är svårare

Intresset att flyga i First Class för poäng är stort hos våra kunder, och vi har under de senaste veckorna fått in många förfrågningar från kunder som vill resa i First Class till varma semesterdestinationer.


First Class har under de senaste åren blivit en allt mer nischad produkt där endast ett fåtal marknader har tillräckligt stor efterfrågan för att göra det lönsamt. Den minskande efterfrågan beror till stor del på att dagens Business Class-stolar erbjuder likvärdig komfort och avskildhet till en bråkdel av priset.


Lufthansa är idag det enda flygbolag som erbjuder bonusplatser till EuroBonus i First Class över Atlanten, och antalet destinationer med First Class minskar ständigt allteftersom att produkten tas bort från flottan. Till de populära destinationerna så som New York, Miami, Los Angeles och San Francisco släpps det i regel ytterst få bonusplatser i First Class. Så om man exempelvis vill resa till New York i Lufthansa First Class så får man vara beredd på att ansluta i Chicago, Boston eller Washington DC för att komma till slutdestinationen.


Det är med andra ord en bra idé att ha lagom ställda förväntningar om produkten du vill resa med när du bokar en bonusresa. Är du exempelvis ute efter att prova på Lufthansa First Class så är det bäst att välja sitt resmål efter var bonusplatserna släpps, snarare än att ställa in sig på ett specifikt resmål.

 © 2017 - Chatflights International AB // Mailbox 670, 114 11 Stockholm // 559031-6799 // ab@chatflights.com