• Alexis Barnekow

Brian van den Brinks 5 tips om träning på affärsresan

Updated: Aug 20, 2019

Idag publicerades vårt senaste poddavsnitt där jag interjuar Brian van den Brink kring att träna under resan. Fler och fler är vi som vill passa på att träna när vi är på resande fot, här delar Brian med sig av sina fem hetaste tips för att träna på affärsresan.


I avsnittet lovar jag att vi ska lista allt i skrift också, så här kommer listan!
1. Kolla hotellet som du ska bo på via Tripadvisor

Innan du bokar hotell är det bra att säkerställa att de erbjuder den träning som du vill ha.


Ofta visar hemsidan någon inzoomad bild på en hantel eller liknande vilket inte ger så mycket, bättre då att kolla t.ex. Tripadvisor där folk postar mcyket om olika hotell och vad som erbjuds.


2. Använd streamingtjänster och träna på hotellrummet

Det finns en uppsjö av tjänster där man kan stream träningspass och träna var som helst. Youtube är en bra kanal som Brian själv använder mycket, man kan t.ex. söka på ”HIIT” vilket står för "High Intensity Interval Training" och då ta del av olika saker som kan streamas på TV, padda eller mobil. Brian själv brukar köra det hemma på balkongen.


Vill du vara lite mer avancerad och få det hela serverat på ett smidigt sätt, ladda ner en träningsapp med streamingstjänster, här är några exempel:

Självklart ska du även söka på träningsappar och leta efter något som passar dig.


3. Hitta andras löparrutter via smarta appar

Brian gillar att komma ut och upptäcka saker runtom hotellet. Cykla, promenera eller ta en löptur.


Här tipsar Brian om appen Strava som fokuserar på konditionssporter med funktioner där användare delar med sig av sina rutter. Man kan leta i det område man är och hitta någon annans rutt i närheten, och springa eller gå den. Här finns kartor, distans, bilder och allt man behöver för att bestämma om det passar en själv.


4. Träna på morgonen, då blir hjärnan stark!

Om du t.ex. är ute och reser på en konferens är det vanligt att mötena inte börjar så tidigt, kanske vid 9 eller 10. Möten kan dra ut på tiden och det blir kort om tid innan middag, så passa på att träna på morgonen.


Anders Hansen har skrivit boken ”Hjärnstark” om hur fysisk aktivitet påverkar din kognitiva förmåga positivt - kreativitet, minne och intelligens förstärks, vilket är jätteviktigt för att få en produktiv dag.


5. Upptäck de lokala specialiteterna, t.ex. surfing i Portugal!

Att variera sin träning är viktigt för motivationen och fysiologiskt, så att vi inte sliter ut oss.


Upptäck de lokala specialiteterna, t.ex. surfing i Portugal! Här finns digitala tjänster som samlar ihop olika aktörer, där man t.ex. kan hitta en lokal PT som kör träningspass i parker.


Bruce är en svensk sådan tjänst, amerikanska Classpass är en annan, och liknande lokala tjänster finns lite överallt. Fitnesscollection och Swiftr också svenska, kolla dem!


70 views

 © 2017 - Chatflights International AB // Mailbox 670, 114 11 Stockholm // 559031-6799 // ab@chatflights.com