• Alexis Barnekow

Beteendepsykologen: ”Du som väljer fönsterplatsen på flyget är självupptagen”

Väljer du fönster eller gång när du flyger? Vill du hellre ha utsikten eller föredrar du att sträcka på benen och kunna resa dig när du vill? Två beteendepsykologer intervjuade av The Telegraph menar att du som väljer fönsterplatsen är mer självupptagen.


Folk som väljer fönster istället för gång är mer självupptagna, menar psykologer

I artikeln intervjuas Becky Spelman, chefspsykolog på The Private Therapy Clinic i London. Hon säger:

“Om du väljer fönsterplatsen betyder det att du tycker om att ha kontroll. Du har mer av en ’sköt dig själv, skit i andra’-attityd och har lättare att bli irriterad på folk. Du har också ett större behov att sluta dig i din egen ’bubbla’”.

Hon tillägger att ”de som väljer gång sannolikt är mer reserverade, inte har lika lätt att bli irriterade och är mer omtänksamma mot andra”.


Jo Hemmings, en annan beteendepsykolog, håller med Spelman. Han menar att de som väljer fönster tenderar att vara mer själviska.

”De är också mindre ängsliga och bryr sig inte lika mycket om att störa andra. Folk som väljer gång är mer sällskapliga och definitivt mer tillgängliga på ett personligt plan. De är också sannolikt mer rastlösa när de reser och sover helst inte på planet”.

Psykologerna hävdar att frekventa resenärer oftare väljer fönsterplatsen. De är inte lika rädda för att störa andra när de måste resa på sig, medan folk som väljer gången inte vill störa andra när de reser sig.


Vilken typ är du? Har du en vän eller familjemedlem som alltid väljer fönster eller gång? Dela artikeln på Facebook och tagga en vän!

225 views

 © 2017 - Chatflights International AB // Mailbox 670, 114 11 Stockholm // 559031-6799 // ab@chatflights.com