5 storstäder som du kan boka med poäng från SAS Eurobonus

För storstadsresor finns det goda möjligheter att resa i Business eller First Class för poäng. I denna guide listar vi fem storstäder som du ganska enkelt kan nå för poäng från SAS Eurobonus. Du kan använda dina poäng från SAS Eurobonus till att boka en poängresa hos SAS eller på något annat av de flygbolag som ingår i Star Alliance, t.ex. Lufthansa, Swiss, Turkish Airlines, United eller Thai Airways.

Flyg till New York för 130.000 poäng i Business Class

Till New York flyger 10 Star Alliance flygbolag från Europa och det finns goda möjligheter att hitta bonusplatser under större delen av året.

Att flyga SAS är fördelaktigt men inte så lätt att hitta

En tur- och returresa i Business Class till New York kostar 130.000 poäng per person om du flyger med SAS eller 110.000 poäng i resten av Star Alliance. Att hitta platser dit med SAS är fördelaktigt om du flyger från Norden, inte bara pga. att det kostar lite färre poäng, men också för att SAS inte tar ut något bränsletillägg på resan.

  • Flyger du med Star Alliance får du betala ca 1.500 kr i skatter och avgifter.
  • Flyger du med SAS tas bara 400-600 kr. ut i skatter.

Flyg till Singapore för 165.000 poäng i Business Class

Till Singapore kan du flyga med bland annat Singapore Airlines, Lufthansa, SWISS, Turkish Airlines, Thai Airways och LOT.

God tillgänglighet under större delen av året

Tillgängligheten i Business Class är god under större delen av året. På enstaka datum är det även möjligt att hitta bonusplatser i First Class med Singapore Airlines, men det gäller att vara ute i god tid då dessa bokas upp väldigt snabbt. Att flyga till Singapore kostar:

  • 165.000 poäng i business
  • 225.000 poäng i First Class
  • Skatter/avgifter ligger på ca. 2.000 kr.

Flyg First Class till Mexico City för 175.000 poäng

För den som vill uppleva Lufthansa First är Mexico City en utmärkt destination. Tillgängligheten på bonusplatser i Business och First Class är god då Lufthansa har två dagliga avgångar, med bekväma avgångstider. Utmärkt för en långweekend, eller som utgångspunkt för resor vidare i landet.

First Class med Lufthansa kan bokas tidigast 14 dagar innan avgång

Som vanligt gäller det att ha is i magen om man önskar att resa First, då bonusplatserna släpps tidigast 14 dagar i förväg. En tur- och returresa kostar:

  • 130.000 poäng i Business Class
  • 175.000 poäng i First Class
  • Skatter/avgifter ligger på ca. 1.500 kr.

Flyg till Seoul i Business Class för 165.000 poäng

En utmärkt destination för den som önskar en långweekend i Asien. Hit flyger bland annat Lufthansa, LOT, Thai Airways, Singapore Airlines och Asiana. Det finns goda förutsättningar för tillgänglighet i Business och First Class. En tur- och returresa kostar:

  • 165.000 poäng i Business Class
  • 225.000 poäng i First Class
  • Skatter och avgifter landar på ca. 2.000 kr.


Flyg till Shanghai i Business Class för 165.000 poäng

Till Shanghai finns det goda möjligheter att ta sig med Swiss och Lufthansa via Zurich, Frankfurt eller München. Man kan hitta upp till 9 platser i Business per flygning, ibland ännu mer, vilket gör destinationen enkel att ta sig till för poäng.

Platser i Business Class släpps 4-8 månader i förväg

Lufthansa släpper platser ca 4 månader innan avgång, och Swiss ca 8 månader i förväg. För många andra bolag inom Star Alliance släpps platserna 330 dagar i förväg, så i detta fall får man ha lite mer tålamod.

Flyg första klass med Lufthansa, boka 14 dagar i förväg

14 dagar innan avgång släpper Lufthansa ganska gott om tillgänglighet i första klass till Shanghai. Då kostar resan lite mer, 225.000 poäng, men många anser att det är värt poängen för att få en riktigt bra upplevelse.

Våra senaste inlägg